2010. augusztus 20., péntek

Palavicini helyett Hochkonig

Csak roviden a hirek, reszletes beszamolot majd holnaputan kuldok.

Sajnos a korulmenyek (viszonylag enyhe ido) nem tettek lehetove meg a beszallas megkozeliteset sem, mar a bivak hazba is veszelyesen instabil jegtu mezon kellett volna keresztul haladni, magaban a Palavicini kuloarban pedig jelentos kohullas nyomait figyeltuk meg. A Hoffmann hazig mentunk, ahonnan tavcsovel fel oran at figyeltuk a tovabbi utat es a kuloart, majd rovid megbeszeles utan ugy dontottunk, hogy a bivak hazat meg el tudnank erni, de a kuloar kimaszasara nem megfelelok a korulmenyek, veszelyes lenne az ut es csekely az esely a sikerre.

Azert, hogy a kiutazast es a jo idot veszni ne hagyjuk atjottunk a Hochkonigre es holnap a hires Konigsjodler via ferratat masszuk meg. Ennek kivitelezese is egy regi vagy beteljesulese lenne es ehhez a holnapi napos ido eszmenyi felteteleket teremt.

Tehat holnap egy kemeny via ferrata var rank: 800 meter szint gyaloglas a beszallasig, majd 900 meter szint maga az ut, mindezt 11 ora alatt gondoljuk teljesiteni 7 orai indulassal.

1 megjegyzés:

  1. Szia Peti és a Csapat!
    Helyes hogy nem vallaltok kockazatot, bar amit csinaltok, abban az mindig benne van! Az uj helyet nem ismerjuk, de eleg sok a szintkulombseg. tehat ez sem sima es konnyu ut. Tegnap mamaval a gerecseben jartunk, es itt is sikerult jol elfaradni. Varjuk a hireket es remeljuk megkapod a mailt.

    VálaszTörlés