2010. július 20., kedd

Bejelentkezes Immar a Horlihuttebol

Reggel kenyelmesen felkeltunk, reggeliztunk egy kiadosat, majd elindultunk a Horli hutte fele. A tervezett utvonal egy szintbeli atkeles a Trockener Steg magassagaban.

En egesz ejszaka forgolodtam, nem sokat aludtam, ennek megfeleloen ramatyul ereztem magam reggel, belegondolni is rossz volt, hogy fel kell turazni a Horli huttebe. Beszeltunk is egy alternativarol, miszerint en felvonoval elmegyek a Schwarzsee-ig es onnan turazok fel, majd 2800-n talalkozunk. Ez egy tavban rovidebb, de nagyobb szintemelkedessel jaro utvonal lett volna. Vegulis a csapattal maradtam, de egesz vegig kullogtam utannuk.

10kor indultunk es fel 2kor ertuk el a Horlihuttet (3260 m), ismet verofenyes napsutes volt egesz uton, nehezen is viseltuk az ujabb eros sugarzast. Erkezes utan a jol megerdemelt sor vart minket a teraszon, majd bemenekultunk a nap elol az ures etkezobe es ettunk egy kis hazait, sot en meg aludtam is a padon, nagyon jol esett. 3kor elfoglaltuk a szobakat, majd elindultunk a csucs iranyaba azon az utvonalon, amit holnap kell majd sotetben, fejlampak fenyenel teljesitenunk. A cel az volt, hogy bejarjuk, megismerjuk az utat, a kulcsfogasokkal, fellepesekkel megismerkedjunk, illetve hogy megtapasztaljuk honnantol is kell majd holnap kotelet hasznalnunk (3500-ig nem kelett, magabiztosan mozogtunk a sziklakon). Egesz jol haladtunk, egy ora alatt 3500 meterig jutottunk, vagyis 240 meter szintet tettunk meg. Nyilvan holnap majd egyre feljebb jutva ez a tempo majd csokken, 4000 meter felett sziklat maszni elegge faraszto, nem is beszelve a lejovetelrol, lefele maszni mindig nehezebb, es akkor mar jocskan faradtak leszunk.

Laci azt monta, hogy biztato volt a beszallason eloadott produkcionk Danival, es en is ugy gondolom, hogy nincs miert aggodni, az idojaras is jonak igerkezik. Olyan apro gondok akadnak, hogy a tegnap meg kivaloan mukodo fejlampam ma meg sem mukkant, elemcsere utan sem adott eletjelet, Laci szerint a vezetek szakadhatott ki a helyerol, szoval lesz egy korom a Tengerszemben csere vegett. Az elso egy oraban muszaj fejlampaval mozogni, a Horlihutteben termeszetesen ezt is lehet berelni, szoval nincs gond, csak penz kell hozza (ezen egyebkent Zermattban mar meg sem lepodik az ember).

Most varjuk a vacsorat, aztan koran agyba bujunk, 3:30-kor kelunk, 4-kor indulas!

1 megjegyzés: