2010. július 24., szombat

Dufourspitze majd legkozelebb

A helyzet az, hogy ugyan jo tempoban masztunk, azonban az idojarasi korulmenyekre tekintettel 4022 meteren a visszafordulas mellett dontottunk.

A csucs fele tartva tobb visszafordulo csapattal talalkoztunk es egybehangzoan azt mondtak, hogy a csucs kozeleben, kb 4300 meter felett tobb mint 100 km/h sebessegu szel tombol, ezt egyebkent a csucsra tekintve mi is sejtettuk. Senki sem jutott ma a Dufourspitze csucsara, mi sem probalkoztunk tovabb, inkabb visszafordultunk, Dufour tabornok most nem engedett kozel magahoz.

Egyebkent gyakran kerultunk kodbe az utunk soran illletve a szel is eros volt, igy meg volt annak az eselye, hogy ha nem fordulunk vissza idoben, akkor a konnyen eltevedhetunk a kodben, illetve a szel betemeti a nyomainkat es nem talaljuk a visszafele vezeto utat.

Tehat a dontest kovetoen lejottunk 2800-ra a huttebe, ott ettunk egy keveset, majd 3 oras gyaloglassal elertuk a Rotenbodeni megallot, ahonnan vonattal Zermattba jottunk vissza.

Jelenleg a kocsihoz tartunk, ma este meg a bodeni tohoz akarunk eljutni, ahol satrazunk es alszunk, ami nagyon rank fer. Vasarnap reggeli indulast kovetoen varhatoan este erunk Pestre.

Szoval veget ert a nagy kaland, szuper volt es az, hogy a Matterhornt megmasztuk igazi teljesitmeny! :)

Legkozelebbi maszas a Palavicini kuloar teljesitese, ami egy 800 meteres fagyott hofal es a Grossglockner csucsra vezet. Tervezett indulas augusztus 19, errol is irok hamarosan.

1 megjegyzés:

  1. Taps, bravo, szép teljesítmény volt így is! Gulyászoliék is lejöttek a MonteRosáról, ők Szlovéniába mentek ferratázni és raftingolni.

    Jó utat haza!

    VálaszTörlés