2010. július 22., csütörtök

Pihenőnap Zermattban

Ma az egyetlen teendők a sikeres Matterhorn csúcsmászás méltó megünneplése. Ennek megfelelően kiauldtuk magunkat a Hörli hüttében, fél nyolckor keltünk a 12 fokos nyirkos szobában, ami még így is eszményi hely volt a pihenésre, hiszen egyedül voltunk a szobában, tehát nem volt aki zavarhatott horkolással, pakolászással stb. 10-kor elbúcsúztunk a Hörnli hüttétől és a Schwarzsee felé vettük az irányt, ahonnan felvonóval jöttünk le Zermattba.
Az alsó állomáson lévő csomagmegőrzőből felvettük a depozott cuccokat és rendesen megpakolva elértük a város másik végében lévő szállásunkat. Ez az apartman olyan sok egyszerű, de számunkra nagyra értékelt földi jóval szolgált, mint például forró zuhany és kényelmes ágy. Jól esett 4 nap után a fürdés és a tiszta, utcai ruha viselete, el is indultunk hamar felfedezni milyen a pizza és a sör Zermattban. A szuper drága városban az optimális megoldást a főtéren lévő olasz étterem nyújtotta, ahogy "csekély" 5000 forintért mértek egy pizzát és ennek megfelelő árban volt a sör is, sebaj, ma ünneplünk!

Délután meglátogattuk a Matterhorn múzeumot, mely Zermattról és a Matterhornról szól. Nos, ez egy elképesztő hely, az x ezer éves kőbalta mellet megfér a kitömött zerge, a játékgép és a malteros vödör. Nem tudok könnyen ítéletet alkotni a múzeumról, mindenesetre érdekes volt. Ami nagyon meglepő volt számomra a Matterhorn első megmászóinak bakancsai mellet az az, hogy voltak olyan fényképek amelyeken láttam svájciakat dolgozni - igaz megsárgult képek voltak ezek még a múlt századból.

Jelenleg éppen egy zermatti bárban folytatjuk az ünneplést, kihúzzuk amíg lehet, mert holnap délután már ismét 3000 méterre költözünk a Monte Rosa hüttébe, a cél a Dufourspitze, Európa második legmagasabb csúcsa. Csúcstámadás holnapután! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése